U našoj ponudi možete pronaći veliki izbor brusnog alata za mašinsku i metaloprerađivačku industriju.

 • Tocila za grubo brušenje
 • Čišćenje na stabilnim i visećim brusilicama
 • Brušenje na visećim brusilicama
 • Brušenje na ručnim brusilicama
 • Brušenje konusnim brusnim loncima
 • Brušenje tocilima sa metalnom drškom
 • Tocila za precizno brušenje
 • Spoljašnje kružno brušenje
 • Brušenje zupčanika
 • Brušenje navoja
 • Oštrenje alata
 • Tocila za oštrenje testera
 • Brusevi za unutrašnje kružno brušenje
 • Ravno brušenje
 • Čeono brušenje
 • Brusni segmenti
 • Brusevi za ručno brušenje
 • Honovanje
 • Brusne turpije i belegije
 • Brusevi za poravnavanje

RHODIUS

Rhodius

Rhodius je porodična kompanija osnovana pre 190 godina i jedan je od vodećih evropskih proizvođača brusnih alata koji uspešno posluje na tržištima širom sveta u više od 100 zemalja. Sa ukupno 600 zaposlenih Rhodius je jedno od najvećih srednjih preduzeća u Voreifelu.

Kod nas kao RHODIUS-ovog distributera ćete zagarantovano pronaći pravi proizvod među različitim vrstama diskova, od izuzetno tankih do hrapavih – za čelik, nerđajući čelik, aluminijum i druge obojene metale.

Ako se pitate kako se različiti materijali mogu rezati, brusiti i obrađivati ekonomično uz izuzetno visoku preciznost, tu istupa naša profesionalna stručnost.
Zahvaljujući našem višedecenijskom prodajnom iskustvu, znamo i razumemo svakodnevne probleme i izazove sa kojima se suočavaju naši profesionalni korisnici. Temeljno razumevanje proizvoda i njihova primena je ključ za obezbeđivanje visokokvalitetne izrade.
Naravno, spremni smo da pažljivo posmatramo i razgovaramo sa korisnicima kako bismo razumeli kako se materijali sa kojima se radi obrađuju u različitim industrijama. Proizvodi koji proizilaze iz naših jedinstvenih proizvodnih tehnologija su vrhunski. Alati made in Germani nude nenadmašan kvalitet.

RHODIUS PROIZVODI

REZNE PLOČE

Rezne ploče mogu postići svoj maksimalan potencijal performansi samo ako se savršeno podudaraju sa mašinom i aplikacijom. U RHODIUS-u ćete zagarantovano pronaći pravi proizvod među različitim vrstama ploča, od izuzetno tankih do hrapavih – za čelik, nerđajući čelik, aluminijum i druge obojene metale.

VEOMA TANKE PLOČE

Ovi rezni diskovi su izuzetno tanki. Maksimalna širina diska je samo 1,9 mm. Ovaj faktor znatno olakšava rezanje i to ne samo kod tankozidnih već i kod čvrstih materijala.

Rhodius
Rhodius

SLOBODNI REZNI DISKOVI

Diskovi za sečenje slobodnim rukama su pogodni za „teška“ rezanja. Slobodni rezni diskovi omogućavaju veliku brzinu  rezanja i imaju dug vek trajanja.

Rhodius
Rhodius slobodni rezni diskovi

STACIONARNI REZNI DISKOVI

Stacionarni rezni diskovi su takođe veoma dobri i imaju dug vek trajanja. Kada se koriste na nepokretnim mašinama za sečenje nude ekonomično rešenje za proizvodnju i zanatstvo.

Stacionarni rezni diskovi
Rhodius stacionarni rezni diskovi

ALATI ZA ČIŠĆENJE

Ako treba mašinom da uklonite rđu, očistite čelik, nerđajući čelik ili aluminijum RHODIUS nudi pravi alat za optimalne rezultate: abrazivni diskovi za čišćenje sa velikom gustinom zrna kao i četke za upotrebu na ugaonim brusilicama ili ravnim brusilicama.

ABRAZIVNI DISKOVI

Mogu se koristiti na ugaonim brusilicama ili ravnim brusilicama.

Abrazivni diskovi
Rhodius abrazivni diskovi

OKRUGLE ČETKE

Su najbolji izbor za pažljivo i efikasno čišćenje zavarenih šavova, reznih ivica, nazubljenih točkova, žlebova, uskih površina

Rhodius okrugle četke
Okrugle četke

LONČASTE ČETKE

Za čišćenje velikih površina od čelika, nerđajućeg čelika ili aluminijuma. Imaju visoke performanse čišćenja i dug životni vek.

Rhodius lončaste četke
Lončaste četke

ČETKE ZA NAGIBE/KOSINE

Sa našim četkama za nagib uklanjanje rđe ili boje nije problem – kako na ravnim površinama, tako i na ivicama i teško dostupnim mestima. To omogućava temeljno čišćenje predmeta.

Rhodius četke za nagibe-kosine

ČETKE SA ČELIČNIM ŽICAMA

Posebno efikasne za precizno čišćenje teško pristupačnih mesta, unutrašnjih površina i rupa. Mogu se koristiti na ručnim bušilicama.

Rhodius četke sa čeličnim žicama
Četke sa čeličnim žicama

RUČNE ČETKE

Za čišćenje nerđajućeg čelika i obojenih metala, čišćenje kontaktnih površina svećica ili kočionih čeljusti.

Rhodius ručne četke
Ručne četke

BRUSNI DISKOVI

Za grubo brušenje i brušenje ugaonom brusilicom. Za postizanje visokog nivoa abrazije materijala pomoću ugaone brusilice ili vazdušne brusilice, najbolje je da se koristi brusni disk. Samo ovi alati nude siguran pristup bočnom brušenju zahvaljujući tri sloja tkanine na celoj površini. Brza abrazija materijala čini površinsku obradu prilično grubom. Savršen oblik ili površina se tada postižu u sledećim radnim koracima, koji uključuju upotrebu završnih alata.

Brusni diskovi

Brusni diskovi se koriste za pripremu šavova za zavarivanje, kao i za uklanjanje kore i poravnavanje. Pored toga, oni su takođe savršen alat za brušenje uglova i ivica.

Brusne ploče za obradu čelika i kamena

Sveobuhvatna paleta RHODIUS nudi brusne ploče za obradu čelika, kao i za brušenje proizvoda od prirodnog kamena i betona.

ALAT ZA FINO BRUŠENJE/POLIRANJE

Paleta RHODIUS nudi sve što je potrebno da biste postigli čistu i besprekorno sjajnu površinu poput brusnog lepezastog koluta, brusnog valjka itd.

Alat za fino brušenje
Alat za fino brušenje
Alat za fino poliranje
Alat za fino poliranje
Alat za fino brušenje i poliranje
Alat za fino brušenje i poliranje

ALATI ZA GLODANJE

RHODIUS-ova roto glodala od volframovog karbida odlikuju se izuzetno visokom koncentričnošću i optimalno koordiniranom geometrijom rezanja, vrstom reza i brojem zuba. Proizvedeni su na vrhunskim CNC mašinama: njihova izvanredna preciznost garantuje konstantno visok kvalitet RHODIUS alata. Karbidna roto glodala mogu se koristiti sa vazdušnim brusilicama i ravnim brusilicama. Asortiman proizvoda uključuje sve oblike glodala: loptasto,ravno,poluokruglo, valjkasto i razni drugi oblici.

Roto glodala

DIJAMANTSKI ALAT

Rhodius dijamantski alat
Dijamantski alat

Dijamantski alat nudi izuzetnu tvrdoću i performanse rezanja. Industrijski dijamanti vrhunskog kvaliteta koriste se kako bi se osigurao kontinuirano visok kvalitet dijamantskih alata. Ovi dijamanti su sintetički proizvedeni od grafita metodom visokog pritiska.

DISKOVI ZA SEČENJE LIVENOG GVOŽĐA

RHODIUS ima paletu brusnih alata visokih performansi za širok spektar livenih delova.
Ova visoko specijalizovana rešenja obezbeđuju maksimalnu efikasnost u procesu obrade.

Rhodius diskovi za sečenje livenog gvožđa
Diskovi za sečenje livenog gvožđa
Rhodius diskovi za sečenje gvožđa